Γιώργος Φριντζήλας

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών.  Ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου «Δρόμος με δέντρα» και του θιάσου «Κανιγκούντα».

Συνεργάστηκε:
με το Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις «Ίων» του Ευριπίδη (σκην. Λυδία Κονιόρδου), «Αυτό που δεν τελειώνει» (σκην. Στάθης Λιβαθινός), «Δρ. Φάουστους» του Κρίστοφερ Μάρλοου (σκην. Δημήτρης Λιγνάδης), «Πέρσες» του Αισχύλου (σκην. Λυδία Κονιόρδου), «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ (σκην. Γιώργος Σαχίνης), «Ο βυθός» του Μαξίμ Γκόρκι (σκην. Ρούλα Πατεράκη), «Φορτουνάτος» του Μ. Α. Φώσκολου (σκην. Μάρθα Φριντζήλα), «Αίαντας» του Σοφοκλή (σκην. Μάρθα Φριντζήλα).
με το Θέατρο Πολιτεία στην παράσταση «Η νύχτα του τράγου» (σκην. Σωτήρης Χατζάκης).
με το Θέατρο Δωματίου στην παράσταση «Blasted» της Σάρα Κέιν (σκην. Άντζελα Μπρούσκου).
με το Θέατρο του Νέου Κόσμου στην παράσταση «Κατερίνα Ισμαήλοβα-η λαίδη Μάκβεθ του Μτσένσκ» του Νικολάι Λέσκωφ (σκην. Μάρθα Φριντζήλα).
με το Θέατρο Τέχνης στην παράσταση «Η κυρία Κούλα» του Μίμη Κουμανταρέα (σκην. Νίκος Μαστοράκης).
με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην παράσταση «Eyes in the colors of the rain» (ομάδα rootlessroot).
με το θίασο «Κανιγκούντα» στις παραστάσεις «Ηλέκτρα» του Ούγκο φον Χόφμανσταλ (σκην. Γιάννης Λεοντάρης) και «Η βοσκοπούλα» ανωνύμου συγγραφέα (σκην. Γιάννης Λεοντάρης).
με την ομάδα «Δρόμος με δέντρα» στις παραστάσεις «Ίων» του Ευριπίδη (σκην. Μάρθα Φριντζήλα), «Η κληρονομιά» του Μαριβώ (σκην. Μάρθα Φριντζήλα) και «Η τυφλή» του Ρ. Μ. Ρίλκε (σκην. Μάρθα Φριντζήλα).

 
(back)